Befektetéseink

Navitasoft

A Navitasoft Zrt. 14 éve működő informatikai szolgáltató társaság, fókuszterülete az energetika, energiapiaci szoftveres megoldásokat kínál a villamosenergia- és gázpiaci szereplők számára.

A Navitasoft saját energiapiaci felhő szolgáltatásának fejlesztése az energia rendszerek hatékonyságához járul hozzá azzal, hogy a termelői és fogyasztói oldal összekötésével szabályozza az energiatermelés- és felhasználás egyensúlyát. Tevékenysége hozzájárul a megújuló energia hasznosulásának növeléséhez, illetve az általa nyert adatok alkalmasak lesznek egy hatékonyabb energia felhasználási rendszer működtetéséhez.

A 2022. márciusi befektetés lehetővé teszi, hogy a meglevő termékeire és kompetenciájára építve felhő alapú szolgáltatásokkal bővítse portfólióját.

Füzi Ákos Naviatasoft CEO ezt mondta a befektetésről:

„A decentralizáció fokozódásával egyre több kisebb szereplő lép be az energiapiacra: napelemek, szélturbinák, hőszivattyúk és így tovább. Mivel ezeknek a szereplőknek kész szoftvermegoldásokra van szükségük, nem pedig egyediekre, alkalmazkodnunk kell az energiapiaci trendekhez, hogy kielégítsük igényeiket. A 1.2 milliárdos, vagyis a körülbelüli 3.2 millió euro befektetés hozzájárul a felhő-alapú applikáció fejlesztéséhez, amely lehetővé teszi az összes energetikai eszköz csatlakozását az európai energiapiachoz."